Kikkererwten-bowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie
Gang: Hoofdgerecht, LunchMoeilijkheid: EenvoudigPorties
4
portiesVoorbereidingstijd
30
minutenBereidingstijd
30
minutenIngrediënten
1 blik kikkererwten (400 gr)
500 g zoete aardappel
1 el garam masala
4 el olijfolie
300 g quinoa
100 g (baby)spinazie
2 el verse munt
1/2 rode peper
150 g Griekse yoghurt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de kikkererwten af en laat drogen op een theedoek of keukenpapier. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 bij 1 cm.
- Meng de kikkererwten met de zoete aardappel en de garam masala kruiden en voeg de helft van de olijfolie toe. Verdeel het mengsel over een bakplaat en rooster in +- 30 min krokant en gaar. Schep halverwege het mengsel om.
- Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en giet vervolgens af. Voeg de spinazie en de overige olijfolie toe aan de pan quinoa en schep goed door. Doe de deksel terug op de pan en laat een paar minuten stomen. (fornuis uit)
- Snij de blaadjes van de munt fijn en hak de peper fijn. Roer deze vervolgens beide door de Griekse yoghurt.
- Snij de blaadjes van de munt fijn en hak de peper fijn. Roer deze vervolgens beide door de Griekse yoghurt.