Risotto met Parmaham en citroentijm
Gang: HoofdgerechtMoeilijkheid: GemiddeldPorties
4
portiesVoorbereidingstijd
20
minutenBereidingstijd
1
uurIngrediënten
1 liter groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 klont roomboter
1 grote ui
1 teen knoflook
400 gram arborio-rijst
150 milliliter witte wijn
50 gram roomboter
Vers geraspte Parmezaanse kaas
2 takjes citroentijm
10 plakjes parmaham
1 tl zeezout
1 tl peper
Bereiding
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Warm de boullion op. Doe de olijfolie en boter in een pan en fruit hierin het uitje en de knoflook in op laag vuur. Zorg dat ze niet verkleuren.
- Voeg de rijst toe en zet het vuur iets harder. Blijf continu roeren en laat de korrels zo glazig worden. Voeg daarna de wijn toe en wacht tot deze is geabsorbeerd door de rijst. Voeg dan de eerste lepel bouillon toe en blijf roeren. Zet het vuur laag en wacht tot de bouillon is opgenomen door de rijst alvorens een nieuwe lepel bouillon toe te voegen. Herhaal dit zolang de rijst nog niet gaar is of nog bouillon blijft opnemen.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en enkele blaadjes citroentijm.
- Zet de pan van het vuur en roer er voorzichtig de boter en Parmezaanse kaas doorheen. Leg de deksel op de pan en laat deze twee minuten staan. Scheur de Parmaham in stukjes. Schep de risotto in borden en garneer met de Parmaham. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over. Garneer met een takje tijm.