Teriyakisaus
Gang: SausCuisine: Japanshoeveelheid
500
mlVoorbereidingstijd
5
minutenBereidingstijd
15
minutenIngrediënten
2 tenen knoflook
2 cm gember
2 el olijfolie
240 ml sake
240 ml mirin
240 ml sojasaus
2 el maïzena
4 el water
1 tl sesamzaadjes
Bereiding
- Pel de knoflook en schil de gember en snij deze heel fijn. Dit draagt bij aan de uiteindelijke structuur van de teriyakisaus.
- Verwarm 1 el olie in een steelpan en fruit de knoflook en gember hierin aan tot deze licht bruin beginnen te worden.
- Na een paar minuten voeg je de gelijke delen sake, mirin en sojasaus toe. Breng dit aan de kook en laat de alcohol uit de sake en mirin verdampen op middelhoog vuur.
- Laat de saus inkoken tot ongeveer 2/3 van het origineel en meng ondertussen de maïzena met het water. Voeg dit papje toe aan de pan en meng dit goed door elkaar.
- Voeg als laatste de sesamzaadjes toe en meng weer goed door elkaar.
Notities
- TIP: Deze saus laat zich makkelijk een maand of twee luchtdicht bewaren in de koelkast. Maak daarom een grotere portie zodat je deze saus slechts op hoeft te warmen bij gebruik.