Foccacia
Gang: Bijgerecht, Snack, LunchCuisine: ItaliaansHoeveelheid
6
personenVoorbereidingstijd
25
minutenBereidingstijd
1
uur15
minutenIngrediënten
375 g patentbloem
10 g gedroogde gist
12 g suiker
13 g zout
250 ml water
3 tenen knoflook
1 el gedroogde tijm
50 ml olijfolie
Bereiding
- Meng het bloem met de gist en de suiker. Voeg beetje bij beetje het water en het zout toe en kneed met de standmixer tot een soepel deeg.
- Kneed dit ongeveer 10 minuten door. Het deeg mag best plakkerig blijven
- Laat het deeg in een met bloem bestoven kom onder een vochtige theedoek op een warme tochtvrije plaats ongeveer 20 tot 30 minuten rijzen.
- Bereid ondertussen de bakplaat voor. Verdeel de olijfolie over de bodem zodat deze helemaal bedekt is. Snij de knoflook fijn en meng samen met de olijfolie zodat een soort kruidenolie op de bakplaat ontstaat.
- Olie je handen in met het olijfmengsel en haal het deeg uit de kom. Leg het deeg op de bakplaat en rek dit uit zodat het de bakplaat nagenoeg vult in omvang.
- Draai het deeg om zodat ook de andere kant van het deeg bedekt is met olie, de tijm en de knoflook.
- Verwarm de oven voor op 180ºC en laat ondertussen het deeg nog 10 tot 15 minuten rijzen.
- Bak het brood op de bakplaat nu in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Notities
- TIP: voeg ook andere kruiden of bijvoorbeeld cherrytomaten of schijfjes citroen toe voor een heerlijke variatie