Pasta Bolognese
Gang: HoofdgerechtCuisine: ItalianHoeveelheid
4
PersonenVoorbereidingstijd
15
minutenBereidingstijd
1
uurIngrediënten
800 g gepelde tomaten
200 g tomatenpuree
500 ml groentebouillon
500 g rundergehakt
3 grote wortelen
3 stengels bleekselderij
1 grote ui
150 ml rode wijn
500 g gedroogde paste (bijvoorbeeld Rigatoni)
2 el olijfolie
Versgemalen peper en zout
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
- Snij ondertussen de wortel, bleekselderij en ui fijn in blokjes niet groter dan 1cm en voeg toe aan het gehakt. Bak dit 5 tot 10 minuten mee.
- Voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe en roer goed alles goed door elkaar. Voeg ook de bouillon en de wijn toe en laat het geheel zacht sudderen voor ongeveer 30 tot 40 minuten tot de saus iets dikker is.
- Kook ondertussen de pasta in een ruime pan met flinke hoeveelheid zout beetgaar.
- Breng de pasta saus op smaak met peper en zout en schep voor het serveren de beetgare pasta door de saus.