Thaise rode curry met kip

Thaise rode curry met kip

Thaise rode curry met kip

Recept door swelsonsGang: HoofdgerechtCuisine: Thai
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

10

minuten
Bereidingstijd

40

minuten

Ingrediënten

  • 1 pakje rode curry a 70g

  • 1 limoen

  • 400 ml kokosmelk

  • 500 g kippen dijen

  • 2 aubergines

  • 1 rode peper

  • 3 el vissaus

  • 1 el suiker

  • 200 ml water

  • Voor erbij
  • Bimi of groene asperges

  • Witte rijst

  • Koriander

Bereiding

  • Snij de kip en aubergine in kleine blokjes van 2 bij 2 centimeter. Rasp de limoen en bewaar de citroenrasp en geraspte citroen apart. Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de zaadjes voor een minder scherpe smaak in het gerecht
  • Verwarm 1 el plantaardige olie in een koekenpan en bak de kip stukjes aan totdat ze goud van kleur zijn.
  • Verwarm 2 el plantaardige olie in een kookpan en voeg de currypasta samen met de limoenrasp toe. Verwarm even door en zorg dat dit goed gemengd is.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu ook de kip stukjes toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen zodat de kip gaar kan worden.
  • Voeg het water, de stukjes aubergines en de rode peper toe en laat nog 10 tot 15 minuten op een laag vuur doorkoken.
  • Roer er vlak voor het serveren naar smaak de vissaus, de suiker en geperste limoen door.