Kip op de kamado

Kip op de kamado

Kip op de kamado

Recept door Polo SwelsenGang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

19

minuten
Bereidingstijd

2

uren 

Ingrediënten

  • 3 el bruine bastardsuiker

  • 1 el cayennepoeder

  • 1 el paprikapoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 el komijnpoeder

  • 3 tl kurkuma

  • 7 el sojasaus

  • 1 el tabasco

  • 4 el ketjap manis

  • 4 teentjes knoflook, geperst

  • handvol fijngehakte cashewnoten

Bereiding

  • Bereid de kamado voor om met spit te gebruiken op 200ºC
  • Meng alle ingrediënten, behalve de kip tot een marinade en smeer de kip hiermee in.
  • Smeer de kip in met de marinade en rijg deze aan het spit.
  • Gril de kip aan het spit in zo’n 1,5 tot 2 uur gaar tot een temperatuur van 72ºC.