Rub voor langzaam gegaard rundvlees

Rub voor langzaam gegaard rundvlees

Rub voor langzaam gegaard rundvlees

Recept door Polo SwelsenGang: Rubs, kruidenMoeilijkheid: Eenvoudig
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten

Ingrediënten

  • 30 g paprikapoeder

  • 30 g gerookt paprikapoeder

  • 70 g grof zeezout

  • 10 g gemalen gerookt zout

  • 30 g kristalsuiker

  • 20 g bruine basterdsuiker

  • 20 g knoflookgranulaat

  • 20 g uiengranulaat

  • 4 el zwarte peper gekneusd

  • 1 el chilipoeder

  • 1 el chilivlokken

  • 1 el gemalen koffie

  • 1 el cacao

  • 1 el gedroogde oregano

  • 1 t gemalen komijn

Bereiding

  • meng alle ingrediënten door elkaar en wrijf deze op het stuk vlees dat je gaat garen. Voor een optimaal resultaat wrijf je het vlees vooraf in met een laagje olijfolie of mayonaise zodat de rub goed blijft plakken en het het vlees beschermt tegen verbranding. De rest kun je bewaren in een afgesloten container