Gazpacho
Gang: Voorgerecht, LunchMoeilijkheid: EenvoudigHoeveelheid
4
personenVoorbereidingstijd
15
minutenBereidingstijd
10
minutenRusttijd
60
minutenIngrediënten
75 ml olijfolie
500 g tomaten
1 paprika uit pot
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
3/4 komkommer
3 el rode wijn azijn
fijn zeezout
gemalen zwarte peper
1 sneetje brood
- Garnering (optioneel)
handje hazelnoten
handje platte peterselie of basilicum
1 / 4 komkommer in kleine blokjes
handje croutons
handje mais uit blik
4 cherrytomaatjes, in vieren gedeeld
Bereiding
- Snij alle groenten in grove stukken en doe deze in een blender. Voeg ook de olijfolie, rode wijn azijn, het zeezout en de versgemalen zwarte peper toe. Blend alles tot een zachte romige soep. Voeg als laatste het sneetje brood toe om de soep wat in te dikken. Is de soep te dik, voeg dan een beetje water toe. Is de soep te dun, voeg dan nog wat brood toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg indien nodig meer peper en / of zout toe.
- Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast en blend kort opnieuw voor het opdienen.
- Maak de soep na opdienen eventueel verder af met de optionele garnering(en).