Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho

Recept door Polo SwelsenGang: Voorgerecht, LunchMoeilijkheid: Eenvoudig
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

15

minuten
Bereidingstijd

10

minuten
Rusttijd

60

minuten

Ingrediënten

  • 75 ml olijfolie

  • 500 g tomaten

  • 1 paprika uit pot

  • 1 rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper

  • 3/4 komkommer

  • 3 el rode wijn azijn

  • fijn zeezout

  • gemalen zwarte peper

  • 1 sneetje brood

  • Garnering (optioneel)
  • handje hazelnoten

  • handje platte peterselie of basilicum

  • 1 / 4 komkommer in kleine blokjes

  • handje croutons

  • handje mais uit blik

  • 4 cherrytomaatjes, in vieren gedeeld

Bereiding

  • Snij alle groenten in grove stukken en doe deze in een blender. Voeg ook de olijfolie, rode wijn azijn, het zeezout en de versgemalen zwarte peper toe. Blend alles tot een zachte romige soep. Voeg als laatste het sneetje brood toe om de soep wat in te dikken. Is de soep te dik, voeg dan een beetje water toe. Is de soep te dun, voeg dan nog wat brood toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg indien nodig meer peper en / of zout toe.
  • Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast en blend kort opnieuw voor het opdienen.
  • Maak de soep na opdienen eventueel verder af met de optionele garnering(en).