Surinaamse kipstoof
Gang: HoofdgerechtMoeilijkheid: EenvoudigServings
4
servingsPrep time
30
minutenCooking time
40
minutenIngrediënten
750 g kippendijen
50 g ongezouten roomboter
2 el olijfolie
2 el ketjap manis
1 el ketjap asin
2 el sweet chili
1 rode chili peper
1 ui
3 teentjes knoflook
3 cm verse gember
2 trostomaten
bosje verse selderijblad
1 maggiblokje
1/2 tl trassi
1/2 el tomatenpuree
1/2 tl sambal oelek
75 ml water
1 tl curry masala
snuf zwarte peper en zout
Bereiding
- Snij de kip in blokjes en bestrooi met pepeer, zout en de curry masala.
- Verhit de boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak de kip rondom goud aan.
- Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snij deze fijn. hak de rode peper fijn en snij de tomaten in blokjes. Haal de kip uit de pan en fruit de uien, knoflook, gember, rode peper en tomaat aan.
- Hak de selderij fijn en voeg deze samen met de tomatenpuree, sambal oelek, trassi, maggiblokje, ketjap manis, ketjap asin, de sweet chili en de fijngehakte selderij toe.
- Meng alles goed door elkaar en leg de kip terug in de pan. Voeg 75 ml water toe en laat het gerecht 60 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Serveer het gerecht met rijst, platbrood en bijvoorbeeld sajoer boontjes.