Coquilles met monchou en dragonsaus
Gang: VoorgerechtMoeilijkheid: GemiddeldHoeveelheid
4
personenVoorbereidingstijd
10
minutenBereidingstijd
25
minutenIngrediënten
2 sjalotjes
150 ml prosecco
1/2 citroen
200 g MonChou
100 ml groentebouillon
2 takjes dragon
8 coquilles
2 el olijfolie
versgemalen peper en zout
Bereiding
- Snipper de sjalot en voeg samen met de prosecco in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en laat de prosecco iets inkoken.
- Rasp de citroen en knijp het sap uit boven het steelpannetje. Voeg daarbij de MonChou, de citroenrasp en de bouillon toe.
- Roer alles goed door tot een gladde saus en voeg de dragon toe. Roer nogmaals goed, haal van het vuur en voeg versgemalen peper en zout toe.
- Dep de coquilles voorzichtig maar goed droog met keukenpapier en snij ze aan de bovenzijde ruitsgewijs in met een scherp mesje. Bestrooi met peper en zout en bak deze op hoog vuur in een pan met een scheutje olijfolie 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de coquilles door een bordje te nemen waar je wat van de saus op doet. Leg hier 2 coquilles op, garneer met wat dragon en bestrooi met versgemalen peper en zout. Serveer de overgebleven prosecco apart ernaast.
Notities
- TIP: bereid de saus een dag van te voren om tijd te besparen op de dag van opdienen. Verwarm de saus op de dag van opdienen rustig op en laat deze niet koken.