Kerstboomaperitief

Kerstboomaperitief

Kerstboomaperitief

Recept door Polo SwelsenGang: AperitiefMoeilijkheid: Eenvoudig
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten

Ingrediënten

  • 4 glaasjes

  • lint of slagerstouw

  • plakband

  • 4 takjes rozemarijn

  • 12 verse cranberry’s

  • 320 ml water

  • 160 ml sinaasappellikeur

  • 320 ml Pinot grigio

  • 480 ml tonic water

Bereiding

  • Vul ieder glaasje met 80 ml water en doe er 3 cranberry’s in. Knip de takjes rozemarijn op lengte zodat deze net iets minder lang zijn dan dat het glas hoog is. Knoop een stukje lint of slagerstouw om het bovenste stukje van de rozemarijn en hang het lint of slagerstouw iets over de rand van het glas zodat je het met plakband vast kunt plakken. Zorg daarbij dat het takje rozemarijn rechtop in het glas staat. Zet de glaasjes in de vriezer en laat enkele uren tot een nacht in de vriezer staan.
  • Haal de glaasjes uit de vriezer, verwijder de plakband en het lint of slagerstouw. Vul de glaasjes nu aan met 40 ml likeur, 80 ml Pinot grigio en 120 ml tonic water of tot net onder de rand van het glas.