Kleine lamsspiesjes
Gang: Hoofdgerecht, TapasMoeilijkheid: EenvoudigHoeveelheid
4
personenVoorbereidingstijd
10
minutenBereidingstijd
30
minutenIngrediënten
2 tl komijnzaad gemalen
2 tl korianderzaad gemalen
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl kaneel
1/2 tl cayennepeper
2 teentjes knoflook gepeld en geraspt
Versgemalen zout en peper
Sap van 1 citroen
3 el olijfolie
500 g lamsvlees, bijvoorbeeld schouder
Bereiding
- Snij het lamsvlees in kleine blokjes van 2 bij 2 cm en zet opzij.
- Meng alle droge kruiden samen met de geraspte knoflook.
- Voeg het citroensap en de olijfolie toe totdat er een pasta ontstaat.
- Verdeel de marinade over het vlees en zet deze minimaal 1 uur in de koeling om te marineren.
- Steek een half uur voor afronding, de bbq aan voor indirecte garing op een rooster of planchaplaat op 200ºC
- Haal het vlees uit de koeling en rijg de stukjes aan (houten) spiesjes.
- Gril de spiesjes kort op de BBQ tot deze bruin zijn van buiten en gaar zijn van binnen.