Pasta pesto
Gang: HoofdgerechtMoeilijkheid: EenvoudigHoeveelheid
4
personenVoorbereidingstijd
5
minutenBereidingstijd
18
minutenIngrediënten
350 g gedroogde pasta (linguine)
1 teen knoflook
1/2 tl grof zeezout
1 bos basilicum (blaadjes)
1 el pijnboompitten (geroosterd)
20 g pecorino kaas, geraspt
20 g parmezaanse kaas, geraspt
Sap van een 1/2 citroen
80 ml extra vergine olijfolie
40 g Parmezaanse kaas voor garnering
Bereiding
- Zet een pan met 4 liter water op en kook deze alvorens een flinke hoeveelheid zout toe te voegen. Kook hierin de pasta al dente en bewaar minimaal 1 soeplepel van het kookvocht.
- Bereid intussen de pesto. Dit gaat het eenvoudigst in een keukenmachine. Voeg de knoflook (gepeld), het zeezout, de basilicum en de pijnboompitten toe en maal tot een egale substantie.
- Doe nu de geraspte kaas, pecorino en het citroensap in de keukenmachine en maal verder tot ook de kaas volledig is fijngesneden.
- Voeg, terwijl de keukenmachine draait, beetje bij beetje de olijfolie toe tot deze in zijn geheel is opgenomen. Is de pesto nog te dik, voeg dan iets meer olijfolie toe.
- Schep de pasta in een kom of pan en voeg hier de pesto aan toe. Voeg eventueel het opzij gezette kookvocht toe voor meer smeuïgheid.
- Serveer met de opzijgezette Parmezaanse kaas