Kip op Marokkaanse wijze
Gang: HoofdgerechtMoeilijkheid: EenvoudigHoeveelheid
4
personenBereidingstijd
30
minutenOventijd
31
minutenIngrediënten
8 kippendijen (cq 800 gr)
4 el zonnebloemolie
1 tl paprikapoeder
2 tl ras el hanout
1 ui
1 teentje knoflook
3 cm gember
175 ml kippenbouillon
Sap van 2 sinaasappels
2 kaneelstokjes
Verse koriander
Bereiding
- leg de kippendijen in een kom en voeg 2 el zonnebloemolie, de paprikapoeder en de ras el hanout kruiden toe. Meg het geheel goed door en zet opzij
- Snipper de ui en het teentje knoflook fijn, schil het stukje gember ook en snijd deze ook fijn. Warm de rest van de zonnebloemolie op in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan.
- Voeg de stukken kip toe en bak op middelhoog vuur aan alle kanten aan tot deze mooi goudbruin is. Doe de stukken kip daarna met de gesnipperde ui, knoflook en gember in een tajine.
- Voeg de sinaasappelsap, de kippenbouillon en de kaneelstokjes ook toe aan de tajine en zet deze afgesloten in een voorverwarmde oven van 150ºC voor ongeveer 30 tot 40 minuten.
- Haal de tajine uit de oven, verwijder de deksel en de kaneelstokjes en garneer met wat fijngesneden verse koriander. Serveer met (zelfgemaakt) pitabrood en bijvoorbeeld rijst.