Pasta carbonara 2.0

Pasta carbonara V2

Pasta carbonara V2

Recept door Polo SwelsenGang: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansMoeilijkheid: Eenvoudig
Hoeveelheid

3

Personen
Voorbereidingstijd

5

minuten
Bereidingstijd

25

minuten

Ingrediënten

  • 350 g pasta, bijvoorbeeld linguine

  • 40 g ongezouten roomboter

  • 1 teen knoflook

  • 150 g guanciale

  • 5 eidooiers

  • 75 g pecorino kaas

  • 75 g Parmezaanse kaas

  • Bosje verse peterselie

  • 4 l water

  • Zout om het pasta water te zouten

Bereiding

  • Breng het pasta water aan de kook en zout het. Voeg de pasta toe en kook deze al dente, gooi niet al het pasta water weg maar bewaar een tot twee soeplepels.
  • Splits de eieren en gebruik slechts het eigeel. Voeg aan het eigeel de helft van de parmezaanse kaas en pecorino toe en roer tot een mengsel is ontstaan.
  • Snij ondertussen de pancetta in blokjes en bak deze en een gepelde teen knoflook in een flinke klont boter bruin. Verwijder uiteindelijk de knoflook teen en voeg de al dente pasta toe aan de pancetta.
  • Roer goed door en voeg de andere helft van de parmezaanse kaas en de pecorino toe. Roer nogmaals goed door tot alle kaas is gesmolten.
  • Haal de pan van het vuur en voeg nu het ei-kaas mengsel toe aan de pan. Blijf goed roeren zodat het ei niet gaat stollen. Zo hou je een smeuïge saus over.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met een heerlijke Italiaanse salade of (knoflook)stokbrood.