Goulash

Goulash

Goulash

Recept door swelsonsGang: Hoofdgerecht
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Bereidingstijd

3

uren 

30

minuten

Ingrediënten

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 3 el olijfolie

  • 500 g runderlappen

  • 1 tl karwijzaad

  • 1 el milde paprikapoeder

  • 1 el gerookte paprikapoeder

  • 1 kippenbouillontablet

  • 500 ml water

  • 200 g vastkokende aardappels

  • 1 groene paprika

  • 2 trostomaten

Bereiding

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
  • Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillontablet en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2,5 tot 3 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika en tomaat in stukjes. Voeg de aardappel met de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 30 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.

Notities

  • TIP: Je kunt de goulash 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.