Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Recept door Polo SwelsenGang: HoofdgerechtMoeilijkheid: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

20

minuten
Bereidingstijd

20

minuten

Ingrediënten

  • 500 ml kookroom

  • 1 ei

  • 250 g champignons

  • 3 tenen knoflook

  • 400 g (verse) pasta

  • 250 g spekstukje

  • 100 g fijn geraspte Parmezaanse kaas

  • 50 g grof geraspte Parmezaanse kaas

  • 20 ml Olijfolie

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • Zwarte peper

  • Zeezout

Bereiding

  • Snijdt de champignons in plakjes en het spekstukje in dunne reepjes. Pel de knoflooktenen en hak deze fijn.
  • Schenk de kookroom in een kom en voeg het ei, de Italiaanse kruiden, een scheutje olijfolie, de fijngehakte knoflook en de fijn geraspte Parmezaanse kaas toe. Voeg een snuf peper en zeezout toe en roer de saus goed door.
  • Bak in een grote pan de spekreepjes licht aan en voeg de champignons toe. Bak dit een paar minuten door totdat de champignons beginnen te kleuren en de spekreepjes knapperig worden.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking gaar in een ruime hoeveelheid water.
  • Voeg de saus toe aan de spekreepjes en champignons en warm deze goed door. De saus hoeft niet te koken.
  • Giet de pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht en voeg de pasta (zonder kookvocht) toe aan de pan met de saus. Roer dit goed door en bepaal of het kookvocht nog toegevoegd dient te worden om de saus te verdunnen. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout en laat een paar minuten op een laag vuur staan.
  • Schep de pasta op borden en verdeel er wat grof geraspte Parmezaanse kaas overheen. Serveer met een Italiaanse salade en / of wat vers brood.