Kipsalon

Kipsalon

Kipsalon

Recept door Polo Swelsen
Hoeveelheid

8

porties
Bereidingstijd

1

uur 
Wachttijd

11

uren 

Ingrediënten

  • 1500 g kippendijen

  • 800 g friet

  • 100 g ijsbergsla

  • 2 tomaten

  • 1 komkommer

  • 10 el turkse knoflooksaus (zelfgemaakt)

  • 5 el srirachasaus (zelfgemaakt)

  • Voor de marinade
  • 1 l karnemelk

  • 2 uien

  • 50 ml natuurazijn

  • snuf peper

  • snuf zout

  • Voor de kruiden
  • 3 el paprikapoeder

  • 3 tl komijn

  • 3 tl knoflookpoeder

  • 3 tl oregano

  • 3 tl uienpoeder

  • 1,5 tl cayennepeper

  • 1,5 tl kaneel

  • 1,5 tl koriander

  • 1,5 tl tijm

  • 1,5 tl zout

  • 1,5 tl zwarte peper

Bereiding

  • Pel en snij de uien in ringen en leg samen met de kippendijen in een grote ovenschaal en schenk hier de karnemelk en de natuurazijn bij. Voeg een snuf peper en zout toe en zet de schaal vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Meng ondertussen alvast alle ingrediënten van de kruiden. Je zult niet alles nodig hebben, maar dan heb je wat extra voor een ander moment
  • Haal de kip uit de koeling en haal deze uit de karnemelk. Neem een groot vel huishoudfolie en leg dit plat op je werkblad. Verdeel hier in het midden een laagje kruiden overeen. Zorg dat je aan alle kanten minimaal 10cm zonder kruiden hebt. Bedek het kruidengedeelte met kippendijen zodat deze minimaal overlappen maar er geen aanzienlijk dikkere gedeelten ontstaan. Verdeel hier weer een laag kruiden over en bedek met de overige kippendijen, weer zodanig dat er geen dikke gedeelten ontstaan.
  • Rol nu de kip met behulp van de huishoudfolie strak op zonder dat huishoudfolie tussen de kippendijen komt. Neem de uiteinden van de huishoudfolie en rol de ‘kiprol’ over je aanrecht herhaaldelijk een richting uit zodat de huishoudfolie nog strakker gaat zitten en een echte worst lijkt te ontstaan. Wikkel er eventueel een extra laag folie omheen om te voorkomen dat de uiteinden losdraaien.
  • Leg de kiprol nu minimaal 3 uur in de koelkast en vervolgens 5 uur, of tot redelijk bevroren, in de vriezer. Dit om het snijden eenvoudiger te maken
  • Neem na het laatste koelproces de kip uit de vriezer en verwijder de huishoudfolie zodat je niet per ongeluk plastic mee snijd. Snij heel dunnen plakken van de kip en bak deze in een pan met wat zonnebloemolie.
  • Bereid ondertussen de friet zoals je gewend bent en maak eventueel de knoflooksaus zelf. Snij de tomaat in dunne plakken en doe dit ook met de komkommer.
  • Neem een aluminiumbakje en leg hierin een laag friet, gevolgd door de gebakken kebab en verdeel daar wat kaas over. Zet het bakje in een voorverwarmde oven onder de gril op 220ºc. Als de kaas gesmolten is, is je kapsalon klaar en kun je er naar wens sla, tomaat, komkommer, knoflooksaus en sriracha over verdelen. Smakelijk eten!