Thaise rode curry met kip
Gang: HoofdgerechtCuisine: ThaiHoeveelheid
4
personenVoorbereidingstijd
10
minutenBereidingstijd
40
minutenIngrediënten
1 pakje rode curry a 70g
1 limoen
400 ml kokosmelk
500 g kippen dijen
2 aubergines
1 rode peper
3 el vissaus
1 el suiker
200 ml water
- Voor erbij
Bimi of groene asperges
Witte rijst
Koriander
Bereiding
- Snij de kip en aubergine in kleine blokjes van 2 bij 2 centimeter. Rasp de limoen en bewaar de citroenrasp en geraspte citroen apart. Snij de rode peper fijn en verwijder eventueel de zaadjes voor een minder scherpe smaak in het gerecht
- Verwarm 1 el plantaardige olie in een koekenpan en bak de kip stukjes aan totdat ze goud van kleur zijn.
- Verwarm 2 el plantaardige olie in een kookpan en voeg de currypasta samen met de limoenrasp toe. Verwarm even door en zorg dat dit goed gemengd is.
- Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg nu ook de kip stukjes toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen zodat de kip gaar kan worden.
- Voeg het water, de stukjes aubergines en de rode peper toe en laat nog 10 tot 15 minuten op een laag vuur doorkoken.
- Roer er vlak voor het serveren naar smaak de vissaus, de suiker en geperste limoen door.