Korean Fried Chicken

Korean Fried Chicken

Korean Fried Chicken

Recept door Polo SwelsenGang: HoofdgerechtMoeilijkheid: Gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

45

minuten
Bereidingstijd

45

minuten

Ingrediënten

  • Voor de kip
  • 1,4 kg kippenvleugels, drumsticks en / of kippendijen

  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt

  • 2 el rijstwijn

  • 1 tl fijn zeezout

  • 1/2 tl gemalen zwarte peper

  • 240 g maïs- of aardappelzetmeel

  • 1,5 l zonnebloemolie of andere olie om in te frituren

  • Voor de saus
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 3 el tomatenketchup

  • 1,5 el gochujang

  • 60 ml honing

  • 60 ml bruine suiker

  • 2 el sojasaus

  • 1 el sesamolie

  • Voor de garnering
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

  • 2 bosuitjes, fijngesneden

Bereiding

  • zet een braadpan met de zonnebloemolie op en verwarm de olie tot een temperatuur van 175ºC.
  • Meng in een grote kom de kip met de rijstwijn, gember, zout en peper en haal vervolgens ieder stuk kip door het maïs- of aardappelzetmeel en zorg dat ze volledig bedekt zijn hiermee.
  • Frituur de kipstukken 5 minuten. Let op dat je niet teveel tegelijk kip toevoegt in de olie maar frituur in meerdere porties indien nodig. Schep de kip uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal tot alle kipstukken zijn gefrituurd.
  • Verwarm de olie opnieuw tot 175ºC en haal eventueel gruis uit de olie. Frituur de stukken kip opnieuw voor maximaal 5 minuten tot ze volledig bruin zijn en laat opnieuw uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit proces tot elk stuk kip weer gefrituurd is.
  • Verwarm in een apart pannetje alle ingrediënten voor de saus en roer regelmatig. Haal de pan van het vuur zodra de saus begint te pruttelen.
  • Doe alle stukken kip in een kom en meng hier de saus doorheen of serveer de saus naast de kip. Serveer en garneer eventueel met de sesamzaadjes en de bosui.