Shoarma van paddenstoelen met hummus

Shoarma van paddenstoelen met hummus en platbrood

Shoarma van paddenstoelen met hummus en platbrood

Recept door Polo SwelsenGang: HoofdgerechtMoeilijkheid: Eenvoudig
Hoeveelheid

4

personen
Bereidingstijd

45

minuten
Marineren

30

minuten

Ingrediënten

  • Voor de shoarma
  • 300 g shiitake

  • 500 g (konings)oesterzwammen

  • 3 el rodewijnazijn

  • 2 tl gerookte paprikapoeder

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl gemalen koriander

  • 1 teen knoflook, geraspt

  • 1 el citroensap

  • 1 el ahornsiroop

  • Voor het sumakzout
  • 1 el sumak

  • 1 tl gedroogde munt

  • 1 tl zeezoutvlokken

  • Voor de hummus
  • 220 g hummus

  • 120 g feta, uitgelekt

  • Overig
  • 2 Libanese platbroden

  • 1 bosje platte peterselie

  • 6 radijsjes, in dunne plakjes (optioneel)

  • zoetzure jalapeñopepers (optioneel)

Bereiding

  • Snij de paddenstoelen in plakken van ongeveer 1/2 cm. Meng de overige ingrediënten voor de shoarma door elkaar tot een marinade en meng dit met de gesneden paddenstoelen. Zet opzij en laat de marinade ongeveer een half uur intrekken
  • Steek de BBQ aan en breng op een temperatuur van 180ºC ~ 200ºC met een indirecte zone. Idealiter gebruik je een plancha of grillplaat zonder opening zodat de paddenstoelen niet in het vuur belanden. Als je geen BBQ tot je beschikking hebt, kan dit ook prima in een grillpan op het fornuis.
  • Maak ondertussen het hummusmengsel door de hummus samen met de feta in de keukenmachine tot een fijne massa te malen.
  • Maak ook de sumakkruiden die je vlak voor serveren over de shoarma verdeeld door ze te mengen.
  • Grill na marineren de gemarineerde paddenstoelen op de plancha of grillplaat voor ongeveer 15 minuten waarbij je af en toe de paddenstoelen omkeert en verplaatst om aanbranden te voorkomen.
  • Haal de paddenstoelen van de BBQ en bak het platbrood nog 2 minuten tot deze klaar is.
  • Spreid de hummus uit over ieder bord en verdeel hier de shoarma overheen. Snij het platbrood doormidden en leg op ieder bord een helft naast de shoarma. Bestrooi met de fijne peterselie en de serveerkruiden. Verdeel daarna eventueel de radijsjes en jalapeñopepers

Notities

  • TIP: je kunt ook afwijken van de shiitake en koningszwammen naar andere paddenstoelen. Let wel op dat de paddenstoelen het beste wat vlezig zijn voor een prettige structuur en samenstelling in het gerecht.