Frisse octopus tentakel

Frisse octopus tentakel

Frisse octopus tentakel

Recept door Polo Swelsen
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

30

minuten
Bereidingstijd

20

minuten

Ingrediënten

  • 4 octopus tentakels (voorgekookt)

  • 1 avocado

  • 200 g cherry tomaatjes

  • 1/2 ui

  • 4 el olijfolie

  • 2 el smaakvolle azijn

  • 1,5 citroen

  • 1 bosje verse peterselie

  • 1 bosje verse koriander

  • 1 bosje verse dille

  • versgemalen peper en zout

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirect gillen op 180ºC
  • Neem de (voorgekookte) tentakels, spoel ze af met water en dep goed droog.Marineer ze met de helft van het citroensap en de helft van de olijfolie. Zet in de koelkast tot verder gebruik
  • Bereid de tomatensalade voor door de tomaatjes door de helft te snijden. Meng de overige olijfolie en citroensap samen met een fijngesneden uitje en voeg de azijn toe.
  • Hak de koriander en peterselie fijn en voeg toe aan de dressing. Breng verder op smaak met peper en zout en zet in de koelkast
  • Schil de avocado en snij deze vlak voordat de BBQ op temperatuur is in plakken.
  • Gril de tentakels kort op de BBQ tot deze goud beginnen te kleuren.
  • Verdeel de tomatensalade over de borden, samen met de plakjes avocado. Giet een klein beetje olijfolie op ieder bord en leg op ieder bord een gegrilde tentakel. Besprenkel de tentakel met de vers gehakte dille en serveer gelijk