Kleine lamsspiesjes

Kleine lamsspiesjes

Kleine lamsspiesjes

Recept door Polo SwelsenGang: Hoofdgerecht, TapasMoeilijkheid: Eenvoudig
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

10

minuten
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 2 tl komijnzaad gemalen

  • 2 tl korianderzaad gemalen

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1/2 tl kaneel

  • 1/2 tl cayennepeper

  • 2 teentjes knoflook gepeld en geraspt

  • Versgemalen zout en peper

  • Sap van 1 citroen

  • 3 el olijfolie

  • 500 g lamsvlees, bijvoorbeeld schouder

Bereiding

  • Snij het lamsvlees in kleine blokjes van 2 bij 2 cm en zet opzij.
  • Meng alle droge kruiden samen met de geraspte knoflook.
  • Voeg het citroensap en de olijfolie toe totdat er een pasta ontstaat.
  • Verdeel de marinade over het vlees en zet deze minimaal 1 uur in de koeling om te marineren.
  • Steek een half uur voor afronding, de bbq aan voor indirecte garing op een rooster of planchaplaat op 200ºC
  • Haal het vlees uit de koeling en rijg de stukjes aan (houten) spiesjes.
  • Gril de spiesjes kort op de BBQ tot deze bruin zijn van buiten en gaar zijn van binnen.