Pasta pesto

Pasta pesto

Pasta pesto

Recept door Polo SwelsenGang: HoofdgerechtMoeilijkheid: Eenvoudig
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereidingstijd

5

minuten
Bereidingstijd

18

minuten

Ingrediënten

  • 350 g gedroogde pasta (linguine)

  • 1 teen knoflook

  • 1/2 tl grof zeezout

  • 1 bos basilicum (blaadjes)

  • 1 el pijnboompitten (geroosterd)

  • 20 g pecorino kaas, geraspt

  • 20 g parmezaanse kaas, geraspt

  • Sap van een 1/2 citroen

  • 80 ml extra vergine olijfolie

  • 40 g Parmezaanse kaas voor garnering

Bereiding

  • Zet een pan met 4 liter water op en kook deze alvorens een flinke hoeveelheid zout toe te voegen. Kook hierin de pasta al dente en bewaar minimaal 1 soeplepel van het kookvocht.
  • Bereid intussen de pesto. Dit gaat het eenvoudigst in een keukenmachine. Voeg de knoflook (gepeld), het zeezout, de basilicum en de pijnboompitten toe en maal tot een egale substantie.
  • Doe nu de geraspte kaas, pecorino en het citroensap in de keukenmachine en maal verder tot ook de kaas volledig is fijngesneden.
  • Voeg, terwijl de keukenmachine draait, beetje bij beetje de olijfolie toe tot deze in zijn geheel is opgenomen. Is de pesto nog te dik, voeg dan iets meer olijfolie toe.
  • Schep de pasta in een kom of pan en voeg hier de pesto aan toe. Voeg eventueel het opzij gezette kookvocht toe voor meer smeuïgheid.
  • Serveer met de opzijgezette Parmezaanse kaas