Rigatoni met bimi en kastanjechampignons
Recept door swelsons
Gang: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansMoeilijkheid: Eenvoudig
Hoeveelheid
4
personenVoorbereidingstijd
10
minutenBereidingstijd
30
minutenIngrediënten
1 el olijfolie
250 g spekblokjes
250 g kastanjechampignons
250 g bimi
50 g ongezouten roomboter
250 ml kookroom
250 g oude kaas
350 g rigatoni
Zout
Bereiding
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta en zout deze met een flinke hoeveelheid zout.
- Maak de champignons schoon en snij deze in vieren. Was de Bimi en snij de roosjes af. Snij de stelen in stukken van ongeveer 3 cm en bewaar samen met de roosjes.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes een paar minuten aan tot lichtbruin gekleurd.
- Voeg de kastanjechampignons en de bimi toe en laat 5 minuten meebakken. Voeg nu de boter toe en bak nog 5 tot 10 minuten door.
- Doe de pasta in de pan met water en kook volgens de beschrijving al dente.
- Snij de oude kaas in blokjes en doe samen met de kookroom in de pan bij de champignons, spekjes en bimi en zet het vuur lager. Breng aan de kook en zorg dat de kaas smelt. Breng op smaak met peper en zout en voeg de al dente pasta toe.
Notities
- TIP: Voeg indien gewenst nog wat pastawater toe om zo meer saus te creëeren en meer aan de pasta vast te laten plakken.