Kikkererwten-bowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Kikkererwten-bowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Kikkererwten-bowl met zoete aardappel, quinoa en spinazie

Recept door Polo SwelsenGang: Hoofdgerecht, LunchMoeilijkheid: Eenvoudig
Porties

4

porties
Voorbereidingstijd

30

minuten
Bereidingstijd

30

minuten

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (400 gr)

  • 500 g zoete aardappel

  • 1 el garam masala

  • 4 el olijfolie

  • 300 g quinoa

  • 100 g (baby)spinazie

  • 2 el verse munt

  • 1/2 rode peper

  • 150 g Griekse yoghurt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Spoel de kikkererwten af en laat drogen op een theedoek of keukenpapier. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van 1 bij 1 cm.
  • Meng de kikkererwten met de zoete aardappel en de garam masala kruiden en voeg de helft van de olijfolie toe. Verdeel het mengsel over een bakplaat en rooster in +- 30 min krokant en gaar. Schep halverwege het mengsel om.
  • Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en giet vervolgens af. Voeg de spinazie en de overige olijfolie toe aan de pan quinoa en schep goed door. Doe de deksel terug op de pan en laat een paar minuten stomen. (fornuis uit)
  • Snij de blaadjes van de munt fijn en hak de peper fijn. Roer deze vervolgens beide door de Griekse yoghurt.
  • Snij de blaadjes van de munt fijn en hak de peper fijn. Roer deze vervolgens beide door de Griekse yoghurt.